485ba2c6af5719d3ce066f97c8b53160.jpg
slide1
ca15e94add83ffbf14261b5e487e13c5.jpg
804f1e9ff83e0acf9d179c547a59dcbe.jpg
slide3
7a6877d5deed4b5ffdb7316f3bb036b5.jpg
6f71f848c87d9445ef53bb45bd4dcfc2.jpg

Karmakand: Puja leren doen | Pandit worden

In puja moet je betrokken zijn Yagya: Een complex puja als oplossing Lakshmi en Ganesh voor Rijkdom

Karmakand is de officiele naam van Pandits opleiding. In karmakand is voorgeschreven wat mag en wat niet mag. In karmakand ook voorgeschreven welke puja op welke manier moet gebeuren en welke mantras geschikt hiervoor zijn. Door gebreke aan opleiding van karmakand in Nederland en in Suriname zijn Pandits ook niet opgeleid. Zij hebben traditionele geleerd en zij doen wat zij hebben geleerd want alleen universitaire opleiding kan een uniform methode van puja aanbieden. Gelikkig zijn in India meer dan 5000 Sanskriet universiteiten waar Karmakand altijd wordt opgeleid. Aangezien vedas, mantras en methodes alles in het Sanskriet zijn voorgeschreven en aangezien Pandits geen Sanskriet kennen, kent Nederland ook niet volledige karmakand. Er is maar één puja die altijd wordt gedaan. Iedere puja heeft een specifiek methode die wij opleiden d.m.v. 80 Modules. In Karmaknd cursus leert u algemene puja en regulier mantras zodat u dagelijks puja zelf kunt doen. Een Pandit in een puja is alleen nodig waar Katha of hawan wordt gedaan want dan een Pandit moet als getuig zijn. Denk aan een notaris die voor legale testamenten aanwezig moet zijn. Voor de rest van puja kunt u zelf doen als u dat weet. Pandits werken voor u als een gemachtigde want u de regels en mantras niet kent. Door gebreke aan vakbekwamheid doet een groot deel van de massa vaak gen puja. Indien kleine mantras en puja zelf leert, kunt u better en vaker puja doen en gelukkig worden. Een Brahman zijn is hier ook niet noodzakelijk als u eigen puja doet en zoalgn u niet als een Pandit bij nders puja gaat doen. Mandir bouwen in huis wordt ook makkelijk want dan kunt u zelf dagelijks puja doen wat een voorwaarde hiervan is. Deze cursus is gschikt zowel voor Pandits als voor gewonen burger.

  Waarom Karmakand Leren ? Wat houdt de cursus in ?
     
 • Vedas en spiritualiteit kennen
 • Mantras leren
 • Dagelijks en regelmatige puja self doen
 • Mantra jap zelf doen
 • God bidden wanneer u dat wilt
 • Verkeerde puja voorkomen
 • Slechte gevolgen van verkeerde puja voorkomen
 • Zelf en het gezin beschermen
 • Afhankelijkheid van een Pandit beperken
 • Zelf mandir in huis bouwen en puja doen
 • Spiritueel ontwikkelen
 • Religieus misverstand voorkomen
 • Mantras leren lezen
 • Regels van pujas
 • Puja's stap voor stap
 • Belangrijke Stotras
 • Algemene Puja
 • Lakshmi Puja
 • Shiv Puja
 • Ganesh Puja
 • Mantra Jap leren doen
 • Hawan leren doen
 • Hanuman Puja
 • Durga Puja

Docent:
Acharya Dr. D. B. Pathak

Vereisten:
-- U bent 12 jaar or ouder
-- U heeft minimaal MBO opleiding
-- Minimaal 4 uur per les voor het huiswerk
-- Kennis van Nederlands of Engels

Opties van Sanskriet Lessen


Groepcursus:
De groepcursus van het Hindi wordt één keer per jaar in Amsterdam, Den Haag, Rottedam, Leiden, Utrecht, Eindhoven en Groningen meetal tijdens zomervakantie gegeven. Deze cursus bevat 30 lessen van 2 uur gespreid in 3 Niveaus: I, II en III waar I basis is, II middelbaar is en III gevanceerd is. Van 4 tot 20 cursisten kunnen deelnemen aan deze lessen die éen keer per week worden gegeven. De lessen zijn intensive en complex. Deze 3 niveaus worden binnen 1 jaar afgerond. Meer info over groepcursus
Cusrusgeld v.a. Eur 350. Zie de Tarieven

Capsule Cursus:
Capsule Cursus is een snelcursus waarin 10 intensieve lessen van 5 uur wordt gegeven om Hindi of andere vakken snel te kunnen leren. Dit zijn 10 Privélessen die of op ons lokaal in Den Haag of bij u thuis in heel Nederland worden gegeven. Hierin wordt een andere techniek gebruikt om snel te kunnen doceren. In een capsulecursus kan een 2e cursist gratis deelnemen. Deze cursus kan op iedere dag beginnen en kan ook in het weekend worden genomen. Meer info over Capsule Cursussen
Cursusgeld: Eur 2950. Zie de Tarieven

Privéles:
Privélessen worden altijd op ons lokaal in Den Haag gegeven. In Privélessen kunt u of met standaard syllabus of met aangepaste syllabus leren. U kunt zelf bepalen wat en hoe u wilt leren. Een privéles wordt in 2 uur gegeven en er kunnen 2 hoofsstukken hier worden afgerond. In een Privéles kan een 2e cursist gratis deelnemen. Deze cursus kan op iedere dag beginnen en kan ook in het weekend worden genomen. De lestijden zijn 9.00 tot 22.00 uur afhankelijk van de beschikbaarheid van de docent. Meer info over Privélessen.
Lesgeld: Eur 150 Per Les van 2 uur | Eur 1950 voor 10 lessen van 3 uur. Zie de tarieven Tarieven

Thuisles:
Thuislessen worden altijd bij u thuis of op uw kantoor gegeven. Hierin kunt u of met standaard syllabus of met aangepaste syllabus leren. U kunt zelf bepalen wat en hoe u wilt leren. Een thuisles wordt in 2 uur gegeven en er kunnen 2 hoofsstukken hier worden afgerond. In een thuisles kan een 2e cursist gratis deelnemen. Meer info over Thuislessen
Lesgeld: Eur 150 Per Les van 2 uur | Eur 1950 voor 10 lessen van 3 uur. Zie de tarieven Tarieven

Modules:
Modules zijn om een specifiike deel van een cursus gedetaileerd te leren. Bijvoorbeeld Alleen Hindi spreken of Ramayn lezen. Deze zijn privélessen en worden of op ons lokaal in Den Haag of bij u thuis gegeven. U kunt zelf bepalen wat en hoe u wilt leren. Deze privéles is van 2 uur en hieraan kan een 2e cursist gratis deelnemen. Deze cursus kan op iedere dag beginnen en kan ook in het weekend worden genomen. De lestijden zijn 9.00 tot 22.00 uur afhankelijk van de beschikbaarheid van de docent. Meer info over Modules
Cursusgeld: v.a. Eur 600. Varieert per medule en aantal lessen. Zie de tarieven Tarieven

E-Mailcursus:
U ontvangt iedere week een nieuwe les per email en die les kunt u hele week oefenen. Lesnummer 5, 10 kunnen wel in lokaal worden gevolgd voor praktijken en uitspraken. Meer info over Email Cursus.
Cursusgeld: Eur 800 voor hele cursus en Eur 300 voor 1 deel. Zie de tarieven Tarieven

Zero Lessen:
Zero lessen zijn een soort betaalde proeflessen. In deze les neemt u een privéles van 2 uur op onze lokaal of bij u thuis. Dit helpt u om te orienteren wat u wilt en wat u kunt leren. U kunt in deze les alles vragen op gebied van de vakken die Dr. Pathak doceert. Na deze les heeft u een duidelijk beeld van het vak, van de les, van uw stamina en ook van de docent. Deze Zeroles kost Eur 150 en kan niet worden verrekend of terugbetaald.
Lesgeld: Eur 150. Zie de tarieven Tarieven

Vóórcursus:
Een vóórcursus voor astrologie is noodzakelijk voor de studenten die geen kennis van het Sanskriet hebben want alle termen en regels van astrologie in het Sanskriet zijjn. Het is dus vereist dat u Sanskriet kent of Sanskriet cursus tegelijkere tijd volgt. Moch dit niet haalbaar zijn, dan adviseren wij u een vóórcursus van 3 Privélessen van het Sanskriet te nemen welke door Dr. Pathak wordt gegeven. Hierin leert u benodigde termen van het Sanskriet welke uw astrologieopleiding mogelijk maken.
Cursusgeld: Eur 400. Zie de Tarieven


Inschrijving:
Kom op 24 x 7 Live Chat, bel naar 070 262 9797 of vul het webformulier.

Dr. Pathak: Awards & Erkenningen

Dr. Pathak is erkend voor zijn buitengewoon werk in Vediche Wetenschappen en Astrologie. In foto: Vachaspati Award in 1995 in New Delhi door H.H. Shankaracharya en Dr. Kiran Bedi.

Capsule Cursussen met Dr. Pathak

Capsule Courses is een smart leersystem waarin u een taal in 10 lessen van 5 uren kunt leren. Deze 50 uur opleiding maakt het leren van bijv. Hindi, Sanskriet of Astrologie kort, compact en makkelijk.

Consult Acharya Pathak in heel Nederland

Neem Astrologie Consult met Acharya Pathak voor al uw problemen en wensen zoals gezondheid, ziektes, financien, werk, business, liefde, huwelijk, kind, familie, spiritualiteit waarin planeten een rol spelen.