over het Sanskriet

Sanskriet is de nationale taal van India. Sanskriet, afgeleid van het Sanskriet, is een van de meest gesproken talen van de wereld. 

Sanskriet wordt door bijna een miljard mensen in en buiten India gesproken. Sanskriet leren helpt u vertrouwen te winnen van Indiers. Hiermee kunt u beter communiceren, beter integreren en beter zaken doen met Indiers of in India. Deze cursus is tevens ook geschikt indien u verder Sanskriet wilt studeren aan een Indiase universiteit. Indien u belangstelling heeft voor Bollywood movies dan is het Sanskriet noodzakelijk. Ook als u de films kunt volgen mist u 50% geest van de films en lidjes als u Sanskriet niet kent. Raak niet in waar als u een beetje Sanskriet of zgn Sarnami spreekt. Dat is net zover van het Sanskriet als het Nederlands van het Duits. Surinaams of Sarnami is een combinatie van dialecten van Bhojpuri, Javaans, Kriools en Nederlands. Dit is dus een dialect zonder grammatica, zonder regels en zonder voldoende literatuur. 

Sanskriet kennen helpt u ook miljoenen Sanskrietboeken op alle gebieden te volgen en dit helpt ook in Sanskriet geschriften zoals Ramayan (dit is in het Awadhi, dialect van het Sanskriet) e.e.d. te volgen. Indien u Sanskriet kent, kunt u ook ontdekken hoe Hindoe-geschriften door ongeleerden worden gemanipuleerd en misinterpreteerd.

Waarom Sanskriet leren ?

  • Ramayan kunnen leren
  • Met Indiers kunnen communiceren
  • Voordelige zaken doen in India
  • Kennismaken met miljoenen Sanskriet leiteratuur welke bijzondere collectie van spirituele, economisch, politiek en diverse kennis bevat
  • Veda's zijn in het Sanskriet meer authentiek geinterpreteerd dan in het Engels of andere talen
  • Bollywood films en muziek is alles in het Sanskriet
  • Indiase of Hindoe Cultuur verkennen